top of page

VALPKURS

Vad innehåller kursen?

Under min valpkurs går vi igenom det mesta som kan vara intressant för en valpägare och ser till att lägga en bra grund inför framtiden, med extra fokus på en god och kärleksfull relation mellan ägare och hund. Mitt mål är att du som hundägare ska känna att du kan förstå din valps beteende och samtidigt veta hur du bäst ska bemöta valpen i olika situationer, vilket i det långa loppet kommer leda till en djupare relation er i mellan samt en mer harmonisk vardag.

 

Hur får man till exempel lillen sluta bita på alla skor? Vad är resursförsvar, och hur ska man bemöta det? Vad menas med ett leende koppel? Hur gör man plingklockan och besök till en trevlig stund, istället för skall och stress? 

Under kursens gång varvar vi praktiska övningar med teori, där de valpar som klarar av miljön mer än gärna får sitta med för att träna på passivitet och att kunna slappna av. Under kursen tacklar vi ämnen som bland annat rör valpens självförtroende, deras naturliga beteenden, hundmöten på promenad, berikning samt belöning. Med hjälp av massor av lek, bus och supergoda godisar lockar vi ut valpens mest nyfikna och arbetsvilliga sida för att nå våra mål.

Rekommenderad ålder på hunden är 12 veckor till 6 månader - men självklart är alla hundar (över 6 mån) lika välkomna! Det är däremot krav på att valpen ska ha fått sitt 12 veckors-vaccin. 

 

Kursen hålls inomhus, men under sommarhalvåret kan det hända att vi tar oss ut vid bra väder. Jag försöker att alltid hålla mina grupper rätt små, för att på bästa sätt kunna ägna tid åt varje individuellt ekipage och besvara alla deltagarnas funderingar. 

Praktiska mål:

-Inkallning

-Passivitet och impulskontroll

-Stop/Stanna

-Sitt, ligg, stå, stadga

-Lekens betydelse & lekutveckling

-Kontakt och följsamhet (koppelgående)

-Trygg och frivillig hantering

-Spår

Teoretiska mål:

-Positiv förstärkning och relation 

-Från valp till hund

-Inlärning, träning och belöningar

-Hundens hälsa

-Stress

-Frivillig hantering

-Vad har jag i kopplet? 

-Hundens nos & aktiveringspromenader

bottom of page