top of page
HUMANITY             VANITY
BEFORE

Oavsett vilken tjänst som bokas hos mig så sker all hantering av hunden utan någon som helst tvång. Det är extra viktigt för mig att individen förstår vad jag ber om under just trimtjänster, eftersom det i många fall är väldigt obehagligt för hunden. Om inte hunden vill, så kommer inte heller jag att vilja - simple as that! 

 

Jag gör däremot alltid mitt bästa för att komma så nära varje kunds önskemål som möjligt, men i de fall där detta inte är möjligt så kommer jag vara ärlig med det och förklara vad min erfarna åsikt är. Jag kan till exempel rekommendera att vi bokar in ett par sessioner under en tid framöver för att jobba med hundens rädslor och se till så att framtida trimbesök inte blir lika jobbiga för varken två- eller fyrbenta. Ett annat exempel kan vara om hunden har många och tighta tovor i pälsen - i vissa fall går jag med på att försöka reda ut dessa, men om jag anser att hunden kommer utsättas för smärta eller obehag så brukar jag istället rekommendera att vi rakar ner hunden helt och hållet. Om även detta är alldeles för smärtsamt eller jobbigt för hunden så kan vi (med hjälp av samarbetande veterinär) ge hunden lugnande och därefter ta itu med pälsen. På så vis kan vi istället "börja om" med pälsvården och se till att tovorna inte kommer tillbaka.

Att arbeta på det här sättet är något som frisörer ibland brukar kalla för "Humanity before Vanity", vilket helt enkelt betyder att man endast hanterar pälsen på det sätt som varje individuell hund är bekväm med.

Det bästa och mest långvariga resultatet uppnås när både päls och hanteringsträning sköts på rätt sätt. Om du inte vet hur du ska träna, eller känner att det du gör inte verkar fungera, så får du gärna ta upp det med mig under ert besök. Jag hjälper dig mer än gärna med tips och råd kring både pälsvård och hanteringsträning mellan besöken - för en lättskött, fin och frisk päls hela året runt!

TJÄNSTER

Jag kortar ner din hunds klor genom att klippa och/eller fila dem. Jag tar även hand om klor som vuxit sig för långa och skapar obehag för hunden. Tack vare samarbete till närliggande veterinärklinik kan vi även ge hunden lugnande - i de fall ett kloklipp är nödvändigt men absolut inte fungerar.

Urfällningsbad

Djuprengöring av hundens päls med ett individanpassat val av schampo och balsam. Därefter använder jag en specifik fön för att avlägsna både lös päls och döda hudceller.

Handklippning

Klippning av pälsen enligt ägarens önskemål. Inga specifika rasklippningar! Kloklipp ingår, bad och fön går att lägga till.

Har din hund besvär med jobbiga och smärtsamma tovor? Boka då denna tjänst, så hjälper jag er bli av med dom genom att klippa och/eller raka bort dom från din hund!

Trimning

Jag trimmar ner hundens päls för hand med korrekt metod för att bibehålla pälsens struktur och funktion. Erbjuds endast till hundar med rätt pälskvalitet & som tolererar processen.

Här är fokus på att få hunden bekväm i miljön & situationen. Beroende på hundens behov lägger vi upp ett schema tillsammans, med målet att koppla trimbesök till något skoj!

KATTBESÖK

Jag tar också emot katter för nedrakning, kloklippning och hanteringsträning. Även kaniner och en del andra smådjur är välkomna hit. Kontakta mig för att få veta mer!

Valpbesök

Vi tränar med största fokus på att göra trimmet till en rolig plats samt den superviktiga hanteringen av annan person, och utgår efter just DIN valps behov.

bottom of page