top of page

BETEENDE-UTREDNING

OAVSETT HUND. OAVSETT RAS. OAVSETT PROBLEM.

VAD ÄR DET?

Det finns många olika problembeteenden och minst lika många anledningar till varför det uppstår. Jag arbetar alltid med att hitta dom bakomliggande faktorerna och jobbar därefter med att åtgärda den grundläggande orsaken till problembeteendet. Även här arbetar jag självklart utifrån individen.

Ett problembeteende beror helt på vad du som ägare, eller samhället i stort, anser vara ett "problem". En vakthund på landet gör rätt när den varnar och skäller, medan hunden som bor i ett lägenhetshus inne i stan kanske ger ägaren gråa hår med alla sina skall. 


Våra hundar vill sällan orsaka oss problem. De vill vara oss till lags så gott det går, men ibland krockar våra önskemål kring deras uppförande med någonting i hunden som gör att det bara bildas en onödig stress och irritation i relationen. Med hjälp av positiva metoder försöker jag ta reda på vart det där "någonting" kommer ifrån. Jag arbetar med att hitta de bakomliggande faktorerna och jobbar därefter med att åtgärda grundproblematiken, så er vardag kan bli full av kärlek och skratt - precis som den förtjänar att vara!


Det finns som sagt många versioner av oönskade beteenden hos våra hundar. För att göra det enkelt för dig har jag skrivit en liten lista på typiska problem som jag ofta får höra om i mitt yrke, men självklart finns det fler än dessa!

-Utfallsproblematik

-Resursförsvar

-Rädsla

-Aggression

-Oönskat skällande

-Oönskad jakt

-Oönskat drag

-Osäkerhet

-Ensamhetsträning

bottom of page