top of page

UNGHUND

Vad innehåller kursen?

Innehållet på unghundskursen riktar sig i synnerhet till hundar från 6 månader och äldre. Här fortsätter vi att träna på dom viktigaste grundstenarna från valpkursen, och ökar sakta svårighetsgraden. 

Du kanske känner igen dig i att din unghund plötsligt beter sig som att du inte existerar? Att den gått och blivit planetens mest självständiga och envisa varelse, utan att visa ens en gnutta av allt den kunde för bara någon vecka sedan? Var lugn! Du är långt ifrån ensam.

En vanlig kommentar är att det är NU du måste visa vem som bestämmer - innan det är för sent! Om inte hunden visar dig någon respekt så ska ju inte du göra det heller. Men det är faktiskt motsatsen som är betydligt närmare sanningen! En unghund kryllar av hormoner och gör sitt bästa för att kunna balansera puberteten med sin nyfikenhet, sin vilja att vara med dig och den (enorma) lusten att krypa sig ur selen och springa - helst himla fort och utan någon som helst stoppknapp. 

En unghund behöver, precis som en människovalp som nyss klivit in i puberteten, en trygg punkt som både kan leda vägen och uppmuntra självständighet. Någon som gång på gång bevisar att den inte kommer bli arg under denna känsliga period då hunden hittar sin plats på jorden, utan snarare finns där med kärlek och pepp när det behövs. 

 

Utöver massor av teori och forskningsbaserad fakta kring hundens psykologiska utveckling, unghundens behov och uppmuntran till förståelse för individens beteende så innehåller också kursen; 

 

-Inkallning 

-Kontakt, relation & följsamhet

-Passivitet och stadga

-Gå fint i koppel

-Stop/stanna

-Hur du faktiskt leker med din hund

bottom of page