top of page

TÄVLINGAR

BLÅBÄR- OCH BJÖRNBÄRSTÄVLING

DIM anslagstavla.png
DIM anslagstavla.png
DIM anslagstavla.png
DIM anslagstavla (1).png
DIM anslagstavla (1).png

Den 12e november bjuder Dog in Motion in till ännu en tävling! Precis som förra gången blir det tre stycken blåbärslopp och tre björnbär. Flytiga, enkla banor med relativt låga hopphöjder samt tunnlar (björnbärsbanorna innehåller även slalom). Tävlingen hålls inomhus på svenskt konstgräs med staket mot publiken. Innan varje klass finns möjlighet till banvandring, och självklart har vi en prisutdelning efter respektive grupp!

Hunden måste ha fyllt 15 månader för att få delta i blåbär och 18 månader för björnbär. För förare finns det ingen åldersgräns. 

Begränsat antal platser. 

Kostnad: 80kr per lopp

Datum: 12/11

Tid: Första banvandringen är kl 10.00

Betalningen kommer på faktura

via e-post närmare datumet

FRÅGOR OCH SVAR

Vad innebär bären?
Blåbärsklassen är en klass för nybörjarhundar som ännu inte har tagit någon uppflyttningspinne. Den passar också helt gröna
nybörjarförare som kanske vill prova på tävlingsmiljöer innan de ger sig ut på större banor.

Klassen består av hopphinder och tunnlar i en enklare kombo. Det ekipage med snabbast tid och minst antal fel vinner. Det går inte att bli diskvalificerad, varje diskvalificering ger istället 50 fel. Dock måste man fullfölja hela banan i rätt ordning för att loppet ska räknas - annars stryks man. Klassen tävlas i de fem storleksklasserna x-small, small, medium, large och x-large. Hopphöjden kommer att vara åt det lägre hållet i alla storleksklasserna. Hunden måste vara minst 15 månader för att få deltaga. Björnbär innebär i princip samma som ovan, med skillnaden att det ingår slalom i banorna samt att hunden behöver vara minst 18 månader gammal. Även om föraren är helt grön måste inte hunden vara det!
 

Hur vet jag vilken storleksklass jag bör anmäla mig och min hund till?
Använd ett måttband för att mäta din hund. Ställ hunden på ett plant och halkfritt underlag och se till så den står så rak som möjligt. Utan att måttbandet stramar eller dras åt hårt så mäter du sedan från hundens manke (där rygg och hals möts) ner till underlaget. För ekipage som tävlar kontinuerligt behöver man få ett mätintyg utfärdat av domare, men eftersom det är lättast att dela in hundarna efter storlek så kör även jag efter de officiella storleksklasserna. 

X-Small: upp till 27,9 cm
Small: 28 - 34,9 cm
Medium: 35 - 42,9 cm
Large: 43 - 49,9 cm      

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att maila linn@doginmotion.se. För att anmälan skall tas med behöver du besvara följande;

-Förarens för - och efternamn

-Mobilnummer

-Hundens namn

-Hundens födelsedatum

-Storleksklass

-Vilket/vilka lopp ni vill delta i 

Varmt välkommen med din anmälan!

DIM anslagstavla (3).png
IMG_5419.PNG
bottom of page