top of page

TÄVLINGAR

PLanerade datum

AGILITY

Välkommen på Blåbärstävling! Flytiga, enkla banor med hopp och tunnlar och mellan 12-16 hinder på mycket låg hopphöjd.

Banvandring sker alltid en tid innan klasserna kör igång och självklart är det prisutdelning efter respektive grupp! Tävlingen går inomhus i hundhallen på svenskt konstgräs med sand- och granulatfyllning. Helt staket mot publiken. Alla hinder är av toppkvalité från Galican. 

Kostnad: 80kr per lopp

Anmälan: För att anmäla fyller du i anmälningsformuläret till den tävling du önskar att anmäla till. Swisha sedan anmälningsavgiften till 123 178 49 41 - glöm inte att märka betalningen med hundens namn och storleksklass! Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan är bindande.

Krav för att delta: Minimiålder är 15 månader för hunden (18 mån för björnbär). För förare finns ingen åldersgräns. Annars finns det inga större krav eller restriktioner, alla är välkomna!

3x BLÅBÄR & 3x björnbär

söndag 28 AUGUSTI

Klicka på knappen nedan för att anmäla din start. Glöm inte att Swisha först!

BLÅBÄR & björnbär

SÖNDAG 29 september

Klicka på knappen nedan för att anmäla din start. Glöm inte att Swisha först!

ANMÄLAN EJ ÖPPEN

27/10 och 1/12

Fler datum kommer

...och läggs då upp här!

FRÅGOR OCH SVAR

Vad innebär bären?
Blåbärsklassen är en klass för nybörjarhundar. Den passar också helt gröna nybörjarförare som kanske vill prova på tävlingsmiljöer innan de ger sig ut på större banor.

Klassen består av hopphinder och tunnlar i en enklare kombo. Det ekipage som går felfritt får rosett. Klassen tävlas i de fem storleksklasserna x-small, small, medium, large och x-large. Men på blåbär väljer du själv vilken storleksklass du önskar att köra. Hopphöjden kommer att vara åt det lägre hållet i alla storleksklasserna (10-20-30-40-50cm) Hunden måste vara minst 15 månader för att få deltaga. Björnbär innebär i princip samma som ovan, med skillnaden att det ingår slalom i banorna samt att hunden behöver vara minst 18 månader gammal. Även om föraren är helt grön måste inte hunden vara det!
 

Hur vet jag vilken storleksklass jag bör anmäla mig och min hund till?
Använd ett måttband för att mäta din hund. Ställ hunden på ett plant och halkfritt underlag och se till så den står så rak som möjligt. Utan att måttbandet stramar eller dras åt hårt så mäter du sedan från hundens manke (där rygg och hals möts) ner till underlaget. För ekipage som tävlar kontinuerligt behöver man få ett mätintyg utfärdat av domare, men eftersom det är lättast att dela in hundarna efter storlek så kör även jag efter de officiella storleksklasserna. På blåbärstävlingar är det dock fritt att välja själv vilken storleksklass du vill tävla i!

X-Small: upp till 27,9 cm
Small: 28 - 34,9 cm
Medium: 35 - 42,9 cm
Large: 43 - 49,9 cm      

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom formuläret som dyker upp vid varje aktuell tävling här på sidan. Betalning sker genom Swish där du skriver namn och klass i meddelandet. 

Varmt välkommen med din anmälan!

IMG_5419.PNG
bottom of page