top of page

REHABILITERING

På Dog in Motions rehabiliteringsavdelning finns allt som kan behövas för att kunna rehabilitera alla hundar oavsett storlek och skada. Avdelningen är utrustad med bl.a vattentrask, medicinsk laser, vibrationsplatta, thumper, balansbollar och olika sorters plattformar. Alla rehabiliteringsbesök individanpassas alltid efter hundens behov (enligt remiss och rehabiliteringsplan) och ändras efter hundens behov och form för dagen. 

Innan besöket

-Innan ditt bokade besök ber du din veterinärklinik att maila en journalkopia och evt. rehabiliteringsplan, till linn@doginmotion.se.  

 

-Se till att din hund har fått utföra alla sina behov. Utöver att vi riskerar olyckor så kan hunden också bli stressad och ha svårt att hålla sig lugn om den är nödig. 

-Löptikar är lika välkomna som alla andra, men måste bära tikskydd. 

-Om ni kommer sent kan jag inte utföra hela besöket. Tänk också på att din hund kan känna av eventuell stress och att detta kan påverka behandlingen. Så va ute i god tid.

-Informera mig om det finns någonting jag behöver känna till om din hund. Det kan gälla allergier, sjukdom, ledproblematik, rädslor eller om hunden ogillar viss beröring. Ta gärna med eget godis om hunden har födoallergier!

Under besöket

-Det är oerhört viktigt för mig att hunden känner sig trygg under besöket och jag sätter därför hundens önskemål främst. En del hundar kan uppleva situationen och/eller miljön väldigt stressande - särskilt om de har smärtor, så ibland blir inte besöket alltid som tänk då det är hundes välmående som går först. 

-Barn, andra medföljare och fyrbenta flockmedlemmar är välkomna in - OM de kan sköta sig. Detta är för hundens skull, och för att skapa en så lugn och trygg miljö som möjligt. 

-Ingen del av inventariet är till för att leka med, varken för hund eller barn. Detta är DYRA saker som behövs till flera patienter. 

Efter besöket

-Många hundar kan behöva rastas direkt efter besöket. Räkna därför med att behöva ta en lite kortare runda när vi är färdiga.

-I slutet av besöket kommer du att få med dig hemgångsråd och övningar som är anpassade för din hunds problematik.

-För att kroppen ska kunna återhämta sig behöver hunden få vila. Låt därför resten av dagen vara fri från någon fysisk aktivitet - vanliga promenader går bra, men håll då hunden kopplad och håll ett lugnare tempo! (Om inte egna restriksjoner finns)

-Vet du att vi ska använda oss av vattentrask så rekomenderar jag alltid att ha med täcke till hunden på vinterhalvåret.

Tveka inte på att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

bottom of page