top of page

FRISKVÅRD

Hos Dog in Motion finns flera olika hjälpmedel för att kunna friskvårda alla olika hundar. Avdelningen är utrustad med bl.a vattentrask, vibrationsplatta, balansbollar och olika sorters plattformar. Friskvård är främst till smärtfria och friska hundar, och alla bokningar individanpassas efter hundens behov.

Innan besöket

-Se till att din hund har fått utföra alla sina behov. Utöver att vi riskerar olyckor så kan hunden också bli stressad och ha svårt att hålla sig lugn om den är nödig. 

-Löptikar är lika välkomna som alla andra, men måste bära tikskydd. 

-Om ni kommer sent kan jag inte utföra hela besöket. Tänk också på att din hund kan känna av eventuell stress och att detta kan påverka behandlingen. Så va ute i god tid.

-Informera mig om det finns någonting jag behöver känna till om din hund. Det kan gälla allergier, sjukdom, ledproblematik, rädslor eller om hunden ogillar viss beröring. Ta gärna med eget godis om hunden har födoallergier!

-Observera att det kan förekomma fotografering i reklamsyfte under din behandling. Om du ej vill delta, skriver du detta under övrigt när du genomför din bokning. Jag vidbehåller mig rätten att dela bilderna på hemsidan eller sociala medier om inget annat uppges.

Under besöket

-Det är oerhört viktigt för mig att hunden känner sig trygg under besöket och jag sätter därför hundens önskemål främst. En del hundar kan uppleva situationen och/eller miljön väldigt stressande - särskilt om de har någon sorts smärtproblematik. Ofta räcker det med att ta en paus från behandlingen, men ibland kan det hända att vi helt enkelt får korta ner besöket för att hunden ska kunna lämna lokalen med en så positiv känsla som möjligt. 

-Barn, andra medföljare och fyrbenta flockmedlemmar är välkomna in - OM de kan sköta sig. Detta är för hundens skull, och för att skapa en så lugn och trygg miljö som möjligt. Jag rekommenderar dock alltid att bara ägaren följer med.

-Ingen del av inventariet är till för att leka med, varken för hund eller barn.

Efter besöket

-Många hundar kan behöva rastas direkt efter besöket. Räkna därför med att behöva ta en lite kortare runda när vi är färdiga.

-I slutet av besöket kommer du att få med dig hemgångsråd och övningar som är anpassade för din hunds problematik.

-För att kroppen ska kunna återhämta sig behöver hunden få vila. Låt därför resten av dagen vara fri från någon fysisk aktivitet - vanliga promenader går bra, men håll då hunden kopplad och håll ett lugnare tempo! 

Tveka inte på att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

bottom of page