top of page

FRISKVÅRD
för hund

Vad är det?

Friskvård är egentligen allting som hjälper din hund att hålla sig frisk och stärk. Det handlar om regelbunden och varierande träning, att förebygga skador och att ta hand om hundens kropp. Med hjälp av friskvård stärker vi och tränar upp hundens muskulatur, leder,  och även hundens balans och koordination. 

Hundens fysik är utformad för att utan problem kunna ta sig fram i ojämn och varierande terräng, vilket gör att de är väldigt duktiga på att omedvetet avlasta och använda andra muskler vid en skada eller överansträngning. Detta innebär också att flertalet hundar går med någon sorts muskelspänning, utan att vi ägare ens märker av det. Att gå med överansträngda muskler hela tiden kommer resultera i en förändring av hundens steg och rörelser - samt kan lätt skapa en alldeles för hög belastning kring lederna. 

Ett av hundens favoritsätt att ignorera smärtor på är genom att överaktivera sig och fylla kroppen med adrenalin. Det gör det dock väldigt svårt, ibland praktiskt taget omöjligt, för oss människor att förstå att något är fel. Genom regelbundna friskvårdsbesiktningar kan vi dels minska sannolikheten för framtida skador, men också snabbare upptäcka förändringar i hundens rörelsemönster eftersom vi har en sådan kontinuerlig koll.

Det är alltid mycket enklare att förebygga skador genom friskvård, än att åtgärda och rehabilitera en redan uppkommen skada. 

Det kan vara svårt att veta hur man på bästa sätt kan hjälpa sin hund med friskvården, men jag hjälper gärna till med att lägga upp ett träningsschema och ge dig en grundlig förklaring om vad just din hund behöver. Jag tycker det är oerhört intressant med hundens fysik, och har flera utbildningar som grund för att du ska kunna känna dig trygg med mig.

Nedan kan du läsa mer om vad exakt jag erbjuder!

TJÄNSTER

VIKTNEDGÅNG
FRISKVÅRDS-
BESIKTNING
bottom of page